Zoeken

Tessenderlo

Technisch Heilig-Hartinstituut

013 67 02 76
Heilig-Hartlaan 16
3980
Tessenderlo
Wie zijn we

Het Technisch Heilig-Hartinstituut is als katholieke school al sinds 1924 een huis van vertrouwen in Tessenderlo. Al meer dan tachtig jaar is de school diep verankerd in de gemeente. In de wijde omgeving geniet de school een goede faam vanwege haar degelijke opleiding en haar hart voor wetenschap, techniek en media.

Ons motto luidt: eerst de mens, dan de leerling. Als we goed onderwijs willen aanbieden, dan moeten we aandacht geven aan de mens. Dat is de hoeksteen om tot een goede relatie te komen. Onze missie zegt: "Geloven in menselijke ontmoeting als de noodzakelijke voorwaarde om te komen tot kwalitatief onderwijs, effectief leren, waardeoverdracht en normbesef." Ieder woord in deze zin is belangrijk. We leggen de lat hoog, maar dat mag wel.

We verbinden vijf kernwaarden aan deze missieverklaring: wij zijn gedreven doeners, we staan open naar mens en wereld, we zijn ondernemend en innovatief, we gaan voor een kans meer en we willen (h)echt zijn in de relatie.

Het is aan ons om deze woorden niet hol en hoogdravend te maken, maar oprecht en betekenisvol. Dat is een hele uitdaging en daarom verbinden we aan onze missie en kernwaarden enkele duidelijke pijlers en beloften.

We willen verbindend en teamgericht werken, we willen dat leerlingen verantwoordelijkheid en ondernemingszin ontwikkelen, we willen uitdagingen aangaan en grenzen verleggen en we willen toekomstgericht denken en doen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte