Zoeken

 

Internationale congregatie

De organisatie Broeders van Liefde is enkel actief in België. De congregatie Broeders van Liefde daarentegen is een internationale broedergemeenschap, actief is Afrika, Azië, Amerika en Europa. Ze heeft kloostergemeenschappen en initiatieven in 31 landen overal ter wereld. Het hoofdbestuur van de Congregatie bevindt zich sinds 1967 in Rome, waar de generale overste en zijn raad verblijven. Zij stippelen het beleid van de congregatie uit. Ook in het buitenland legt de congregatie zich voornamelijk toe op de zorg voor mensen met psychische problemen, met een beperking en op het onderwijs. 

Fracarita Belgium

Fracarita Belgium is de ngo voor internationale samenwerking van de Groep Broeders van Liefde. Sinds haar oprichting in 1967 (onder de naam Caraes) ondersteunt Fracarita Belgium de projecten van de congregatie in Afrika, met focus op het Grote Merengebied. Deze projecten situeren zich binnen drie domeinen:

  • geestelijke gezondheidszorg (de zorg voor personen die nood hebben aan psychologische begeleiding, psychiatrische zorg en verslavingszorg),
  • orthopedagogische zorg (zorg voor personen met een beperking; zowel fysiek, sensorieel, motorisch, mentaal, als sociaal),
  • onderwijs en opleiding.

Occasioneel worden ook projecten in Azië en Latijns-Amerika ondersteund. Vanuit de kantoren in Gent faciliteert Fracarita Belgium financiële en materiële steun en de toegang tot kennis en expertise voor initiatieven van zorg, onderwijs en welzijn. De ngo heeft ook een eigen werking in België met drie duidelijke doelstellingen: sensibilisatie, educatie en solidariteit.

 

Contact

Fracarita Belgium
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent

info@fracarita.broedersvanliefde.be
09 398 70 50

website

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte