Zoeken

Wie zijn we

De centrale diensten bestaan uit 7 teams en ongeveer met 100 collega’s. Samen bieden we ondersteuning aan al onze contactpersonen in de scholen, voorzieningen en sociale economiebedrijven binnen onze organisatie. 
Naast de ondersteuning van onze scholen, voorzieningen en sociale economiebedrijven zorgen we ook voor een goede vzw-ondersteuning en een kwalitatief beheer van de groep Broeders van Liefde. Denk daarbij aan alle acties die we ondernemen om de goede werking van de vzw-structuur te verzekeren en ervoor te zorgen dat de diverse vzw’s hun fiscale en juridische verplichtingen nakomen. Maar we consolideren ook de jaarrekeningen en begrotingen op vzw-niveau, ontwikkelen het identiteits- en inspiratiebeleid van onze organisatie en bouwen aan de goede naam en het imago van onze organisatie bij de overheid, koepels, ons professioneel netwerk en bij de publieke opinie.

Bij de centrale diensten vind je ook het archief van Broeders van Liefde (in België).
Ontdek wat het archief te bieden heeft.

 

BEREIKBAARHEID

NMBS

De Centrale Diensten liggen op 1,5 km van station Gent Sint-Pieters. Je persoonlijke treinschema kan je opzoeken op de routeplanner van NMBS.

De Lijn

Er zijn verschillende bushaltes in de buurt van de Centrale Diensten.  Op 400m bevindt zich Gent Terplatenbrug, waar bussen met nummers 5A, 5B, 34, 55, 70 en 71 stoppen. Te Gent Zomerstraat, op 350m heb je de verbinding met bussen 9A, 9B, 20, 237 en 238. Je kan gedetailleerde info terugvinden over alle transportmogelijkheden per bus op de routeplanner van De Lijn.

Met de fiets of rolwagen

De Centrale Diensten zijn eenvoudig te bereiken met de fiets of rolwagen. Bij voorkeur via fietsstraten Isabellakaai en Muinkkaai indien je van centrum Gent komt. Via de Louisa d'Havébrug zijn uitstekende fietsverbindingen langs het Marie Sassepad. Voor de grotere afstanden per fiets vind je hier een overzicht van mogelijke fietssnelwegen om de Centrale Diensten te bereiken.

Met de wagen

Indien je de Centrale Diensten wenst te bereiken en van de autostrade komt kan je kiezen voor de afslag aan UZ Gent en zo via de De Pintelaan de Stropkaai bereiken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte