Zoeken

Wat doet de pedagogische begeleiding?

De pedagogische begeleiding is een team van onderwijsexperts die scholen en hun werking ondersteunen. Hun doel is de kwaliteit van het onderwijs in de scholen die zij begeleiden tot op een zeker niveau te brengen.
Hiertoe voorziet de begeleiding een aanbod voor de directie, de beginnende leerkracht, de ervaren leerkracht op zowel individueel als teamniveau. Evengoed werkt de begeleiding vraag gestuurd. 
Directies en leerkrachten die een vraag van pedagogisch – didactische aard hebben, kunnen bij de pedagogische begeleiding terecht. Het team zal helpen een antwoord te vinden of minstens doorverwijzen naar een andere instantie die verder kan helpen. 
De pedagogische begeleiding van de Broeders van Liefde onderscheidt zich van andere pedagogische begeleidingsteams door haar nauwe band met de congregatie en de gehele organisatie. Concreet betekent dit dat de begeleiders bij nagenoeg alle interventies de link zullen leggen met het eigen opvoedingsproject , de eigen grondstroom en de eigen missie
Ook vrij uniek voor de pedagogische begeleidingsdienst van onze organisatie is dat het team mee rond de tafel zit bij het uitstippelen van het beleid van onderwijs van vandaag en dat van de toekomst. Dat maakt dat de expertise mee ingeworteld zit bij onderwijsvernieuwingen, wat alvast een stevige basis is voor goed en degelijk onderwijs.
Heb je een vraag voor de pedagogische begeleiding? Je vind hun contactgegevens hier. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte