Zoeken

"Onze samenwerking is een win-winsituatie"

Sociaal economiebedrijf Weerwerk en PC Dr. Guislain hebben al jarenlang een mooie samenwerking op verschillende vlakken. Schilder- en renovatiewerken, groenwerk, verhuisopdrachten, doorstroom en instroom … het gebeurt allemaal. Kevin Van de Vijver, coördinator groep Weerwerk Gent: “We hebben een goede verstandhouding met PC Dr. Guislain en versterken elkaar op verschillende domeinen. Je kan echt spreken van een win-winsituatie.”

Dichtbij

Kevin: “Weerwerk en PC Dr. Guislain hebben altijd ‘dichtbij’ elkaar gestaan. Zowel geografisch maar ook door middel van verschillende samenwerkingen. PC Dr. Guislain heeft zelf een eigen technische dienst, maar ze doen ook regelmatig beroep op ons, en dit voor verschillende werken. De site van Dr. Guislain is groot, met mooie aangelegde tuinen. Dat vraagt veel onderhoud. Daarom komen wij een paar keer per week met een drietal medewerkers van Weerwerk voor het onkruid, en dit zo’n 9 maanden per jaar. Ook voor verhuis- en diverse renovatieopdrachten komen we regelmatig langs. Zo starten we binnenkort met een grote opdracht: het buitenschrijnwerk van een 100-tal grote ruiten opnieuw oliën.”

Leren

Kevin: “Bij elke opdracht gaat er een leidinggevende mee die zelf eveneens de handen uit de mouwen steekt maar ondertussen ook toeziet op het verloop van de werken. De leidinggevende zorgt ook voor het contact met de klant. Dat klantencontact vind ik erg belangrijk. PC Dr. Guislain heeft sinds kort een nieuw hoofd technische dienst. Ik heb hem dan ook meteen uitgenodigd bij ons op de werkvloer voor een rondleiding en kennismaking met de verschillende diensten en hun werkplaatsleiders. Die rechtstreekse lijn en aanspreekbaarheid is erg belangrijk. Het is sowieso goed dat je kan terugvallen op een netwerk, geen enkele organisatie mag een eiland zijn. Het helpt dat we deel uitmaken van de groep Broeders van Liefde. We kunnen rekenen op expertise binnen de groep die we zelf niet in huis hebben, bijvoorbeeld voor juridische zaken, maar we hebben meteen ook een raakvlak met de andere voorzieningen binnen de groep: we willen allemaal een maatschappelijke meerwaarde creëren.”

Wisselwerking

Kevin: “De samenwerking met PC Dr Guislain gaat verder dan het operationele en is ook niet enkel eenrichtingsverkeer: hun cliënten kunnen bij ons instromen en onze medewerkers die klaar zijn voor de reguliere arbeidsmarkt kunnen dan weer doorstromen naar een job bij PC Dr. Guislain. Ook lopen onze medewerkers soms stage bij hun technische dienst. Het is een mooie wisselwerking die we nog verder kunnen uitdiepen. Verder maken we ook af en toe gebruik van hun infrastructuur, bijvoorbeeld voor het project ‘feeling low, aim high’. Binnen dan project bieden we loopbaancoaching aan laaggeschoolden. We nodigen deze groep mensen uit in het museum van Dr. Guislain en de locatie verlaagt de drempel om deel te nemen. We merken ook dat de kunst die daar hangt, helpt om gesprekken over emoties en mentaal welzijn op gang te brengen.”

Groeien

Kevin: “Aangezien we bij Weerwerk Gent ongeveer 80 doelgroepmedewerkers hebben, kunnen we zeker nog groeien in bepaalde samenwerkingen. Zo kunnen we gerust nog opschalen op vlak van groenonderhoud, bijvoorbeeld wanneer iemand van de technische dienst van PC Dr. Guislain uitvalt. Ook samenwerkingen met andere voorzieningen binnen de groep zouden zeker mogelijk zijn. We doen nu reeds werken voor PC Dr. Guislain, de Centrale Diensten en De Sleutel, maar we staan zeker open voor nieuwe samenwerkingen met andere voorzieningen.”

Kevin Van de Vijver
  • Kevin (42) werkt reeds 16 jaar voor de groep Weerwerk Gent en is er sinds 2017 coördinator.
  • Hij woont in Zingem, samen met zijn vrouw is Yayoi Hama.
  • Kevin houdt van reizen, zijn vriendengroep, tuinieren en zijn huis renoveren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte