Zoeken

10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg

Image

10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg

Op 1 oktober start in Vlaanderen de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid en wordt er ingezet op het belang van veerkracht. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Want: contact met anderen, dat hebben we nodig. Warme, bevredigende contacten laden onze batterijen op, geven ons de kans om te troosten en getroost te worden als het minder gaat, zorgen ervoor dat we gemeenschappelijke herinneringen opbouwen … En steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. Na al die maanden corona-pandemie weten we meer dan ooit: veerkrachtig zijn, dat doen we samen.

 

Ook de psychiatrische centra van Broeders van Liefde nemen deel en bieden van 1 tot 10 oktober een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan:

Sint Kamillus - Bierbeek

 • Wandeling 'veerkrachtig op stap' | vrijdag 1 oktober
  Wandelen in het groen tussen Zorggroep Sint-Kamillus in Bierbeek en Ontmoetingscentrum 't Collectief in Leuven. Tijdens deze wandeling is er bijzondere aandacht voor geestelijke gezondheid en de positieve invloed die beweging hierop kan hebben. 
  Meer info
   
 • Toonmoment improvisatietheater | dinsdag 5 oktober
  Tijdens deze theateractiviteit werken de bewoners van Salvenbos samen met leerlingen van het Heilig Hartinstituut. Door in een grotere groep, ongeacht leeftijd en achtergrond, samen te werken aan een leuke scène, creëren we verbinding en humor vanuit de meest onverwachte hoeken. 
  Meer info
   
 • Meer activiteiten in het Leuvense: www.leuven.be/samenveerkrachtig

 

Asster - Sint Truiden

 • Te gek?! Open Geest - optreden van Raymond van het Groenewoud | dinsdag 5 oktober
  Meer info

 

PC Dr. Guislain - Gent

 • Jardin de Fair | vanaf 1 oktober
  Van 1 tot 31 oktober is PC Dr. Guislain het decor voor Jardin de Fair. Het thema van de openluchttentoonstelling is “Onderste Boven Binnenste Buiten”. Meer dan 50 kunstenaars zullen er werken tonen. Jardin de Fair wil een artistieke ontmoetingsplaats creëren en mensen toegangswegen bieden tot elkaars denken en voelen. De tentoonstelling wil mensen samenbrengen, zonder een onderscheid te maken tussen mensen op basis van al of niet ziek zijn.
  Meer info

 

Zorggroep Multiversum

 • Kunst in de Knoop | 2-10 oktober
  Knoop, de cluster Verstandelijke beperking/Dubbeldiagnose van Zorggroep Multiversum organiseert de tentoonstelling ‘Kunst in de Knoop’ met werken van cliënten. Meestal zijn dat schilderijen, maar er zijn ook tekeningen, beeldhouwwerk en keramiek die gemaakt werden tijdens therapieën. 
  De tentoonstelling vindt plaats in de nieuwbouw op campus Amedeus, Deurnestraat 252 in Mortsel van zaterdag 2 oktober tot en met zondag 10 oktober, telkens van 12.30 u tot 17 u. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte