Zoeken

450.000 euro voor meer plaats in buitengewoon basisonderwijs De Regenboog

Image

450.000 euro voor meer plaats in buitengewoon basisonderwijs De Regenboog


De Regenboog krijgt extra subsidies ten bedrage van €444.874,87. De financiële injectie komt er nadat Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts 7 miljoen euro uittrok om 259 extra plaatsen te creëren in het buitengewoon basisonderwijs. Het budget zal gebruikt worden om 20 bijkomende plaatsen te creëren van het type 2.


Elk kind met speciale zorgnoden zou terecht moeten kunnen in het buitengewoon basisonderwijs. Helaas zijn de plaatsen zeer schaars, ook in de scholen van de Broeders van Liefde. Zo bleek in juni 2020 dat voor bijna de helft van de ingeschreven kinderen in de provincie Antwerpen geen plaats zou zijn in september.

Afgelopen zomer maakte Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts bekend dat hij 7 miljoen euro zou uittrekken over alle netten heen voor 259 extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs. "Gezien de grote wachtlijsten van de afgelopen schooljaren was dit een uitgelezen kans om een dossier in te dienen voor een capaciteitsuitbreiding voor het type 2 binnen onze school," zegt algemeen directeur Gunther De Vries. Uit berekeningen bleek dat De Regenboog op dit moment eigenlijk al te veel leerlingen opvangt in verhouding tot het beschikbaar aantal vierkante meter. Capaciteitsuitbreiding (300 m² voor 20 extra plaatsen) is dus allesbehalve overbodige luxe. Over de invulling en concrete timing van het project wordt nog overlegd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte