Zoeken

Image

accreditatie voor PC Sint-Amandus

Het psychiatrisch centrum Sint-Amandus behaalt de internationaal erkende Qualicor-accreditatie voor de afdelingen crisiszorg. Het accreditatielabel wordt uitgereikt voor een periode van 4 jaar, na een audit waaruit de kwaliteit en veiligheid van de zorg(instelling) blijkt. Van 31 maart tot 2 april bezochten auditoren 2 ziekenhuisafdelingen: Crisisinterventie en De CAAI. Beide afdelingen bieden crisiszorg aan volwassenen in een acute psychiatrische crisis die nood hebben aan een tijdelijke, intensieve behandeling.

 

“Tijdens die driedaagse werden tal van criteria onderzocht om na te gaan of PC Sint-Amandus kwaliteitsvolle zorg biedt, met aandacht voor voortdurende verbetering. De auditoren sloten de audit af met een uitstekend rapport. PC Sint-Amandus kreeg complimenten voor o.a. de openheid van medewerkers om incidenten te melden en te bespreken met patiënt en familie, de afdelingsgids voor nieuwe medewerkers, …”

 

De deelaccreditatie is een bevestiging van de expertise die de teams dagelijks inzetten. PC Sint-Amandus streeft dan ook naar een volledige accreditatie van het ziekenhuis in 2022.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte