Zoeken

Alexianen Zorggroep Tienen bevestigt hoogwaardige zorg door verlenging Qualicor-accreditatielabel

Image

Alexianen Zorggroep Tienen bevestigt hoogwaardige zorg door verlenging Qualicor-accreditatielabel

Van 30 januari tot en met 1 februari 2024 bezocht een auditteam het psychiatrisch ziekenhuis van de Alexianen Zorggroep Tienen, en nam het de tijd om belangrijke normensets en kritische processen te onderzoeken en om de diensten en procedures van de organisatie te bestuderen. Het ziekenhuis behaalde bijzonder hoge scores op de verschillende criteria, die niet enkel bij medewerkers, maar ook bij patiënten en familieleden werden getoetst.

 

De auditoren complimenteerden de organisatie met ‘de professionele en warme werking, en het streven naar voortdurende ontwikkeling en verbetering om goede zorg te bieden aan de patiënt.’ Zij verwijzen daarbij onder meer naar de structurele inbedding van wetenschappelijk onderzoek in de werking, de structurele verankering met het netwerk en de verbinding met partner-organisaties.

 

Bert Lambeir, algemeen directeur van de Alexianen Zorggroep Tienen is trots. “We werken met zijn allen elke dag heel sterk aan herstel, betrokkenheid en kwaliteit van zorg, op vele manieren. Het maakt mij dan ook bijzonder fier om als eerste belangrijke conclusie van de audit te horen hoe sterk de authenticiteit en bevlogenheid van medewerkers naar voren komt in de contacten.”

 

De Alexianen Zorggroep Tienen behaalde in 2015 een eerste deelaccreditatie voor de afdeling verslavingszorg, en breidde dit in 2019 uit naar het volledige ziekenhuis. De sterke kwaliteitswerking werd begin 2024 bekrachtigd door de nieuwe audit; het label wordt daarmee verlengd tot 2029.

 

“Als organisatie blijven we ambitieus streven naar kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Het Qualicor-accreditatielabel is een mooie bevestiging daarvan en versterkt ons om in die richting stappen te blijven zetten”, besluit Bert Lambeir.

 

Bron: HLN 01/04/2024

Journalist: Kristien Bollen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte