Zoeken

Alexianen Zorggroep Tienen stelt ambitieus klimaatplan voor

Image
Algemeen directeur Alexianen Zorggroep Tienen Bert Lambeir en fotograaf Christian Clauwers

Alexianen Zorggroep Tienen stelt ambitieus klimaatplan voor

Op maandag 15 november werd in de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen de klimaattentoonstelling ‘Bevroren land en grenzeloos water’ geopend. Deze tentoonstelling verzamelt een dertigtal werken van fotograaf en ontdekkingsreiziger Christian Clauwers en betekent voor de Alexianen Zorggroep de officiële uitrol van het klimaatbeleidsplan voor de komende jaren.

 

Alexianen Zorggroep Tienen wil met de tentoonstelling bewustmaking creëren rond haar nieuwe klimaatbeleidsplan. Het plan omvat onder meer actiepunten rond de keuze van materialen voor bouw- en renovatieprojecten en een duurzaam aankoopbeleid. De Alexianen Zorggroep Tienen zal de komende jaren bijkomend inzetten op zintuiglijk beleven en het gebruik van de buitenruimtes. Ook op vlak van mobiliteit wordt voor duurzaamheid gekozen, door de verdere uitbouw van de projecten rond pendelen en fietsleasing en een vergroening van het wagenpark, incl. het plaatsen van laadpunten.

 

De Alexianen Zorggroep Tienen engageert zich daarnaast ook in de Klimaatalliantie in Tienen. Zo streven ze samen met andere organisaties, scholen en verenigingen uit de regio naar een klimaatneutrale stad, door specifiek in te zetten op 6 domeinen: beheer, mobiliteit, materiaal, energie, water en welzijn.

 

De impact van ons dagelijks handelen op het klimaat, is een zaak van iedereen. Aan de hand van de tentoonstelling, wil de Alexianen Zorggroep Tienen nu vooral werken aan de bewustmaking bij medewerkers, patiënten, bezoekers en andere geïnteresseerden.

 

Wie is Christian Clauwers?

Fotograaf Christian Clauwers legde de afgelopen jaren zijn focus op het verkennen van de vijf oceanen en hun (meest afgelegen) eilanden, alsook de poolgebieden. Zijn oeuvre richt zich op het spanningsveld tussen mens en natuur en wil bijdragen tot de bewustmaking van de klimaatproblematiek en de afnemende biodiversiteit.

 

praktisch

 • Openingsuren & adres
  Tussen 18 november en 14 maart is de tentoonstelling geopend voor publiek. 
  De tentoonstelling is dagelijks tijdens de kantooruren te bezichtigen in de centrale hal van de psychiatrische kliniek (Liefdesstraat 10, 3300 Tienen).
 • Rondleidingen
  Op 23 november, 16 december, 4 januari en 11 maart organiseert fotograaf Christian Clauwers rondleidingen, telkens om 13.00, om 14.00 en om 15.00 uur. Inschrijven is verplicht via onthaal@azt.broedersvanliefde.be.
 • Covid-richtlijnen
  Informatie over de covid-richtlijnen voor de tentoonstelling, zijn terug te vinden op www.alexianentienen.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte