Zoeken

Koningspaar bezoekt Alexianen Zorggroep Tienen

Image

Koningspaar bezoekt Alexianen Zorggroep Tienen

Koning Filip en koningin Mathilde brachten op woensdag 17 november een bezoek aan de afdeling eetherstel en ziekenhuisschool De Radar van de psychiatrische kliniek Alexianen in Tienen. Een erkenning voor het werk van de Alexianen Zorggroep en haar medewerkers. 

 

sterke stijging van de hulpvragen

Tijdens het bezoek kreeg het koningspaar meer uitleg over de werking van de afdeling eetherstel en welke impact corona heeft op eetstoornissen.

 

De afdeling eetherstel heeft plaats voor 35 jongeren en jongvolwassenen vanaf 15 jaar die kampen met anorexia nervosa, boulimia nervosa en aanverwante eetstoornissen. Vaak gaat een eetstoornis gepaard met een andere problematiek (trauma, depressie, angst…) en leidt de ziekte tot ernstige psychosociale en lichamelijke problemen, die levensbedreigend kunnen zijn indien er geen gepaste hulp wordt geboden. Door de coronapandemie, nam het aantal hulpvragen sterk toe. In de behandeling van de patiënten gaat veel aandacht naar familietherapie. Specifiek voor de behandeling van eetstoornissen, is intensieve therapie, begeleiding en voor de minderjarige patiënten ook individuele leerprogramma’s via ziekenhuisschool De Radar

Les in het ziekenhuis

Na de het bezoek aan de afdeling eetherstel gingen koning Filip en koningin Mathilde daarom ook nog op bezoek in Ziekenhuisschool De Radar, waar de vorsten de kans kregen een les bij te wonen.

 

De Radar geven geeft onderwijs op maat aan minderjarige patiënten die zijn opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis, zodat zij de schoolse achterstand kunnen beperken. De lessen worden vaak individueel gegeven, afgestemd op de noden en het profiel van de leerling-patiënt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte