Zoeken

Image

Meer dan ooit zetten we in op diversiteit & inclusie

Diversiteit en inclusie. Die twee begrippen staan vandaag hoog op de agenda van Broeders van Liefde en onze scholen en voorzieningen werken er dag na dag keihard aan. Eind vorig jaar organiseerden we een strategische beleidsdag over dat thema met de directies van alle scholen en voorzieningen van Broeders van Liefde. We wilden zo samen tot een gedragen visie te komen. Die visie staat nu uitgeschreven in onze jaarbrochure. Of het nu over euthanasie, gender, waarden en normen, geloofsovertuiging of uiterlijke kenmerken gaat: als organisatie Broeders van Liefde vertrekken we niet vanuit dogma’s, maar luisteren met een open geest naar wie voor ons zit en proberen van daaruit de ander onbevooroordeeld te ontmoeten.

 

Waarom hechten wij daar steeds meer belang aan en hoe krijgen ze een plek binnen de organisatie? Hoe divers is onze organisatie met andere woorden? En hoe gaan wij dag na dag om met verschillen tussen onze leerlingen, patiënten, bewoners en medewerkers?

Ontdek het in onze jaarbrochure diversiteit en inclusie.

 

Wil je nog meer lezen? Op de themapagina diversiteit en inclusie lees je onze visie, vertellen collega's hoe ze in hun school of voorziening omgaan met diversiteit en inclusie en je leest ook een interview met bestuurders broeder Veron Raes en Raf De Rycke.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte