Zoeken

nieuw in Tessenderlo: Campus Max

Image
lancering campus max

nieuw in Tessenderlo: Campus Max

Samen verbonden in een nieuw verhaal

Op maandagavond 1 maart 2021 lanceerden de Nieuwe Middenschool, het Technisch Heilig-Hartinstituut en het Pius X-College in Tessenderlo tijdens een online event hun nieuwe naam en logo. Voortaan gaan ze samen verder als Campus MAX.

 

Drie scholen met elk hun eigen verhaal, cultuur en visie gingen op zoek naar wat hen (ver)bindt en kwamen samen tot een nieuwe visie die hen zal leiden in het nieuwe verhaal. Dit verhaal schrijven ze samen onder de naam Campus MAX met als baseline “samen.leren.verbinden.”

 

“We zijn ontzettend trots op onze nieuwe naam Campus MAX die verwijst naar Broeder Max. Broeder Max was een monument in Tessenderlo. Hij werd niet toevallig enkele jaren terug verkozen tot grootste Looienaar. Hij was een voorbeeld van een creatieve geest, een fijnzinnig mens en een krachtige persoonlijkheid. Broeder Max was een verbindende figuur die zich ten dienste stelde van de lokale gemeenschap in Tessenderlo. Deze rol willen we als school van de Broeders van Liefde zeker blijven waarmaken”,

vertelt algemeen directeur Yvan Lemmens.

 

“De baseline samen.leren.verbinden. is een doordachte keuze. Elk woord kan je afzonderlijk bekijken maar nooit los van elkaar. We zoeken telkens de verbinding, met elkaar en met het leren. Het voltallige schoolteam werkte samen aan een nieuwe visie die resulteerde in zeven kernwaarden die de school uniek maken en vooral een gezamenlijke richting geven: zien en gezien worden, samen gaan we vérder, teach by example, meer mét dan over, eerst de mens, stretchen in hoogte en breedte en samen durven groeien.”

 

“Met de nieuwe naam willen we verleden, heden en toekomst sterk met elkaar verbinden. We benadrukken de waarden die de basis vormen voor kwaliteitsvol en zinvol leren en leven, zodat we onderwijs aanbieden waarin elke leerling, elk personeelslid en elke ouder zich goed voelt.”

 

Campus MAX heeft 3 vestigingsplaatsen:Campus MAX Middenschool, Campus MAX College en Campus MAX STEM. Wie graag meer over de school wil weten, kan een kijkje nemen op de website www.campusmax.be.

 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte