Zoeken

Tuin van Guislain museum wordt opengesteld

Image

Tuin van Guislain museum wordt opengesteld

De Bloemekenswijk in Gent krijgt er dit jaar een nieuw stuk groen bij. Het psychiatrisch centrum Dr. Guislain sloot een overeenkomst met Stad Gent, zodat buurtbewoners kunnen meegenieten van een stuk park en een boomgaard.

 

Wij zijn blij u te kunnen informeren over de nieuwste ontwikkelingen betreffende de toegankelijkheid van de Guislainsite, die gedeeld wordt door PC Dr. Guislain, het Museum Dr. Guislain, De Sleutel, Fracarita en het IVV. In het kader van de nieuwe bouwprojecten voor Fioretti en De Steiger hebben zij, in samenwerking met de Stad Gent, de publieke doorwaadbaarheid van de campus verder geformaliseerd. Dit betekent dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de openingstijden van de verschillende ingangen en de toegankelijkheid voor voetgangers, fietsers en auto's.

Het doel is om een veilige en rustige doorgang te garanderen voor iedereen die naar de tramhalte, naar school gaat of de site op een andere wijze doorkruist. Wij streven ernaar om een gastvrije omgeving te bieden, mits de rust, privacy en veiligheid van onze patiënten en bewoners wordt gerespecteerd.

Enkele belangrijke regels om te onthouden:

  • Honden dienen altijd aangelijnd te zijn op de site.
  • Fietsers worden verzocht hun snelheid aan te passen.

Wij geloven dat een gedeelde site onze visie op herstelgerichte zorg ondersteunt en dat integratie met de gemeenschap cruciaal is voor onze instelling. We zijn ons echter ook bewust van de mogelijke risico's zoals overlast, en zullen samen met de Stad Gent actief monitoren en indien nodig passende maatregelen treffen.

Wij waarderen uw begrip en medewerking om van de Guislainsite een veilige en aangename plek voor iedereen te maken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte