Zoeken

Image

Weerwerk zet in op digitalisering

Door in te zetten op digitalisering kon Weerwerk de voorbije maanden de communicatie op de mobiele werkplaatsen optimaliseren en professionaliseren. Pieter De Gryse, directeur groep Weerwerk: "Werkplaatsleiders, adjuncten en meestergasten hebben nu, mede dankzij de financiële steun van Cera, een professionele smartphone ter beschikking, zodat ze op locatie gebruik kunnen maken van het digitaal softwarepakket WERK!it. Dit laat toe om veel efficiënter te werken.”

 

Weerwerk heeft de ambitie om via digitalisering de arbeidsorganisatie te versterken en ook kostenefficiënter te werken. Begin 2020 werd hiervoor het softwarepakket WERK!it uitgerold binnen Groep Weerwerk (Dynamics + Business Central). Dankzij dit softwarepakket is het nu veel eenvoudiger om aan uurregistratie te doen, het gebruik van machines te registreren en beeldmateriaal van de werf te beheren.

 

Maar Weerwerk gaat nu nog een stapje verder op het digitale pad. Mede dankzij financiële hulp van Cera kon Weerwerk investeren in de aankoop van smartphones voor alle meestergasten en adjuncten, waardoor het nu ook mogelijk is om op locatie te beschikken over de software en andere digitale tools. Zo kan er nu bijvoorbeeld op locatie gebruik gemaakt worden van digitale afbeeldingen van de werf en zijn zaken zoals de route of de planning met de uit te voeren werken meteen toegankelijk. Bovendien wordt het mogelijk om werkorders op locatie te bewerken en te bevestigen wanneer ze zijn afgerond. Dit alles biedt extra comfort en laat de medewerkers toe om veel efficiënter en professioneler te werken. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om via Teams digitaal te communiceren met collega's. De smartphones zorgen in het algemeen ook voor een betere bereikbaarheid en communicatie. 

 

Ten slotte plant Weerwerk in het najaar ook de overstap naar Sharepoint, een volgende stap in de richting van meer digitalisering. Documenten die nu bijvoorbeeld op een schijf staan en niet via de smartphone kunnen worden opgeroepen, zullen door Sharepoint veel toegankelijker worden. Pieter De Gryse, directeur groep Weerwerk: “We geloven dat digitalisering niet enkel een positief effect zal hebben op de organisatie, maar ook op de medewerkers van Weerwerk. Door hen mee te nemen in de digitalisering zullen ze sowieso sterker staan wanneer ze doorstromen naar bedrijven in de reguliere economie."

"Het digitaliseringsproject dient een dubbel doel: medewerkers uit kansengroepen meenemen in de digitalisering en de organisatie zelf versterken en efficiënter maken"

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij Weerwerk? Surf dan hier naar hun nieuwspagina!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte