Zoeken

Zuidactie “Down in Afrika” van Fracarita Belgium schiet uit de startblokken

Image

Zuidactie “Down in Afrika” van Fracarita Belgium schiet uit de startblokken

Op 31 januari gaven we het startschot voor onze nieuwe Zuidactie “Down in Afrika”. Meer dan 160 enthousiaste lokale promotoren waren op de afspraak! De Zuidactie van dit jaar focust op kinderen met het downsyndroom in Congo. Kinderen die eerst als een vloek voor het gezin werden gezien, worden “omgetoverd” tot kleine superhelden: de magie van de Ecole de Vie! Da’s een wel heel bijzondere school in Goma, Oost-Congo…

Het werd voor velen een blij weerzien, want de laatste fysieke startdag dateerde door coronaperikelen al van 2020. Op de startdag van dit jaar maakten de medewerkers van de scholen en zorgvoorzieningen van de Groep Broeders van Liefde kennis met de nieuwe Zuidactie. Via workshops en sprekers werden ze volledig ondergedompeld in de wereld van de Ecole de Vie in Goma. De komende maanden gaan duizenden leerlingen, patiënten, medewerkers, vrijwilligers en sympathisanten over heel Vlaanderen sensibiliserende en fondsenwervende acties organiseren. Daarmee ondersteunt de campagne de uitbouw van onderwijs voor kinderen met het downsyndroom in Afrika.

In Congo, Tanzania, Ethiopië en Rwanda ondersteunt Fracarita Belgium kleinschalige scholen voor buitengewoon onderwijs waar kinderen met een verstandelijke beperking begeleid worden naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Het zijn vaak de enige zorg- en onderwijsinitiatieven voor kinderen met het downsyndroom in regio’s die twee maal zo groot zijn als België.

Meer info via Zuidactie 2023 | Down in Afrika | Fracarita Belgium | Broeders van Liefde

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte