Zoeken

Lummen

BuLO De Blinker

013 53 06 10
Sint-Ferdinandstraat 1
3560
Lummen
Wie zijn we

In BuLO De Blinker geven wij onderwijs op maat aan meisjes en jongens van 6 tot 13 jaar. 

Wij kunnen van alle kinderen sterren maken door ze op hun eigen manier te laten schitteren!
Onze doelgroepen zijn:

  • Type basisaanbod: Onderwijs voor kinderen op basis van hun concrete onderwijs- en ondersteuningsbehoeften.
  • Type 3: Onderwijs voor kinderen met een emotionele en/of gedragsstoornis.
  • Type 9: Onderwijs voor kinderen met een autismestoornisspectrum. Deze kinderen zitten in aparte autiklassen of ge├»ntegreerd in het basisaanbod.

Leerlingen met een (inschrijvings)verslag of gemotiveerd verslag kunnen voor ondersteuning terecht bij een ondersteuningsnetwerk (vroeger GON). Scholen voor gewoon onderwijs bepalen, samen met het CLB en ouders, de ondersteuningsnoden. Dit geldt voor de leerlingen van de volgende types:
- basisaanbod (type 1, 8)
- type 3 (emotionele of gedragsstoornis)
- type 7 (spraak- of taalstoornis)
- type 9 (ASS)

Het onderwijs en de ondersteuning in De Blinker zijn erop gericht kinderen kansen te geven om zo inclusief mogelijk te participeren aan de samenleving. We leven belangrijke waarden voor, we geloven in de mogelijkheden van ieder kind en streven ernaar om het best mogelijke antwoord te geven op iedere individuele hulpvraag. We leren ieder kind omgaan met zijn sterke en minder sterke kanten.

BuLO De Blinker is onderdeel van O.C. Sint-Ferdinand, een zorg- en onderwijscampus voor kinderen en jongeren, volwassen met een handicap. Expertise van zorg en onderwijs worden samen afgestemd ingezet om zo kwaliteitsvolle ondersteuning en onderwijs op maat aan te bieden. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte