Zoeken

Drongen

De Vuurtoren

09/226.25.38
Oude Abdijstraat 11
9031
Drongen
Wie zijn we

Basisschool De Vuurtoren heeft zowel een kleuter- als een lagere afdeling. De kleuterafdeling biedt onderwijs aan kleuters vanaf 2,5 jaar. De lagere afdeling biedt onderwijs aan van het eerste tot het zesde leerjaar.
In onze school streven wij naar een degelijk en samenhangend onderwijskundig aanbod dat gericht is op de ontwikkeling van ieder kind om als mens sterk in het leven te staan.
Door de kinderen te stimuleren zich te ontwikkelen en zelfstandig te zijn, leren ze een beeld vormen van zichzelf, de anderen en de wereld. Dit helpt de kinderen om te gaan met hun mogelijkheden en beperkingen. Zichzelf ontwikkelen, zelfstandig worden en echt “leren”, is echter alleen mogelijk in een aangename omgeving. Wij werken dan ook voortdurend aan een klimaat waar kinderen zich thuis voelen.
Er zijn zeer veel mogelijkheden voor spel en ontspanning, zoals een kindvriendelijke speelplaats, aangepaste en veilige speeltuigen, speelkoffers, een groene speeltuin…
Het is onze bedoeling de kinderen zo veel mogelijk “bruikbare” kennis, vaardigheden en attitudes bij te brengen die ze nu én later kunnen aanwenden. Onze lessen en activiteiten helpen de totale persoon van elk kind te vormen en belichten de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals taal, cijfers, feiten, techniek, verleden, heden, zingeving, creativiteit...

 

De Vuurtoren presenteert: - YouTube

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte