Zoeken

Lummen

Secundaire scholen Sint-Ferdinand

013 53 06 30
Sint-Ferdinandstraat 1
3560
Lummen
Wie zijn we

Secundaire scholen Sint-Ferdinand biedt opleidingsvorm 1 voor leerlingen gedrags- en emotionele moeilijkheden en/of autismespectrumstoornissen (type 3 en type 9), opleidingsvorm 3 voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften, gedrags- en emotionele moeilijkheden en/of autismespectrumstoornissen (type Basisaanbod, type 3 en type 9) en opleidingsvorm 4 voor leerlingen met en emotionele moeilijkheden en/of autismespectrumstoornissen (type 3 en type 9).
De A-stroom en ASO/TSO worden aangeboden in een nauwe samenwerking met THHI Tessenderlo en Sint-Michiel Leopoldsburg vanuit een inclusiegedachte. Een samenwerking tussen gewoon en buitengewoon onderwijs op maat van alle leerlingen met als doelstelling buitengewoon goed onderwijs voor alle leerlingen binnen de muren van het gewone onderwijs.

De secundaire scholen van Sint-Ferdinand, opgericht in 1895, hebben een jarenlange traditie. Maar we zijn jong en actueel gebleven in doen en denken en willen er staan voor de jongeren die bij ons een vak willen leren. We kiezen niet voor de gemiddelde leerling maar zorgen voor gelijke kansen voor elke jongere door te werken vanuit een individueel traject.
Een heel team van leerkrachten, begeleiders en ondersteunend personeel zorgt voor optimale kansen en wil ieders talenten zo breed mogelijk ontwikkelen. We hebben veel aandacht voor de jongere want naast het behalen van een getuigschrift is het minstens even belangrijk om een bewijs van ‘functioneren in onze maatschappij’ mee te hebben na de schooltijd. We werken vanuit een christelijke inspiratie en baseren ons werken op wat onze stichter van de Broeders van Liefde, P.J. Triest, betekende voor de mensen in nood.

Secundaire scholen Sint-Ferdinand is onderdeel van O.C. Sint-Ferdinand, een zorg- en onderwijscampus voor kinderen en jongeren, volwassen met een handicap. Expertise van zorg en onderwijs worden samen afgestemd ingezet om zo kwaliteitsvolle ondersteuning en onderwijs op maat aan te bieden. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte