Zoeken

Allemaal digitaal

Toen de school moest sluiten omwille van het coronavirus, hebben we er meteen voor gekozen om in te zetten op digitale communicatie. We kwamen uit bij Zoom, in eerste instantie om te overleggen met de leerkrachten, maar vrij snel werd het ook gebruikt als platform voor onze leerlingen, om herhalingsoefeningen en zinvolle leerstof aan te bieden. We namen lesjes op, ter ondersteuning van de kinderen én de ouders en besloten om met elke klas 2 keer per week live te zoomen. Niet om leerstof te bespreken, maar om het sociaal contact te onderhouden.

Om ervoor te zorgen dat niemand uit de boot viel, hielden de zorgcoördinators bij welke leerlingen niet deelnamen aan de live-sessies en namen ze contact op met de betrokken ouders. Wanneer bleek dat de reden lag bij het niet hebben van het geschikte materiaal, werden laptops en iPads uitgeleend. We organiseerden daarnaast een-op-een sessies voor leerlingen die het moeilijk hadden.

Wie is David Barbé?

David is directeur in basisschool De Kei, in Lierde. Tijdens de coronacrisis leerde hij zijn leerkrachtenteam op een andere manier kennen. Samen haalden ze alles uit de kast om leerlingen en ouders zo goed mogelijk online te begeleiden en kwalitatief onderwijs te garanderen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte