Zoeken

Image

Gentse scholen BenedictusPoort, IVV Sint-Vincentius en Arteveldehogeschool sluiten samenwerkingsovereenkomst

Onze Gentse school Benedictuspoort slaat samen met de Arteveldehogeschool en IVV Sint-Vincentius vanaf het academiejaar 2021-2022 de handen in elkaar voor de HBO5- en bacheloropleiding Verpleegkunde. Daarmee bouwen de partners een netwerk uit van zorgopleidingen in Gent en omstreken.  

De scholen zullen de komende jaren nauw samenwerken voor de organisatie van hun verpleegkundeopleidingen. Met deze samenwerking willen ze elkaar versterken op onderwijskundig en inhoudelijk vlak en hun aanwezigheid uitbreiden in het Oost-Vlaamse onderwijslandschap als verstrekker van zorgopleidingen.

Oost-Vlaams netwerk

Het doel van de samenwerking is een geïntegreerd aanbod van verpleegkundeopleidingen aan te bieden. Met op elkaar afgestemde leertrajecten, aangepaste doorstroommogelijkheden en verschillende campussen in Gent en Oost-Vlaanderen (Eeklo, Oudenaarde en Zottegem) kunnen studenten terecht in flexibele leerwegen, zowel in de HBO5-opleidingen van IVV Sint-Vincentius en BenedictusPoort als in de bacheloropleiding van Arteveldehogeschool.

De partners spreken zelf over een leernetwerk waarin de eigenheid en autonomie van elke instelling behouden blijft. Zo krijgt de specifieke expertise van elke partner een plaats binnen het leernetwerk. De focus ligt daarbij op het creëren van een synergie ten voordele van de professionele ontwikkeling van studenten én medewerkers.

Yves Demaertelaere, Bestuurder-sectorverantwoordelijke Broeders van Liefde: “Voor de zorg & onderwijsgroep Broeders van Liefde blijft het een strategische doelstelling om zowel aan de vraag- als aanbodzijde verantwoordelijkheid op te nemen voor de toekomstige diversiteit van verpleegkundige functies, rollen en opleidingen. De organisatie Broeders van Liefde bouwt met BenedictusPoort en Sint-Paulusinstituut een zorg- en onderwijsmetropool uit op campus De Deyne in Gent (nabij Zwijnaarde) binnen het studiedomein ‘Maatschappij & Welzijn’. Daarmee zet de organisatie zijn traditie en expertise verder door er kwaliteitsvol onderwijs gestalte te geven. Het delen van expertise en samenwerking in het Arteveldeleernetwerk versterken de doorstroommogelijkheden voor onze studenten.”

Tomas Legrand, Algemeen Directeur Arteveldehogeschool: “Door onze expertise te bundelen met respect voor de eigenheid van onze scholen, creëren we nieuwe kansen voor onze studenten. Ze kunnen rekenen op aangepaste trajecten en begeleiding en komen terecht in een innovatieve en internationale context. Door onze samenwerking krijgen studenten én medewerkers ook toegang tot een uitgebreider en sterker netwerk van werkveldpartners.”

In dialoog

Dat alles binnen een sterk netwerk van werkveldpartners. En ook voor hen opent het leernetwerk nieuwe wegen naar vernieuwend, kwaliteitsvol onderwijs. Dankzij een gezamenlijk strategische beleidsvoering zijn ze een ruim aanspreekpunt voor het werkveld en spelen ze als maatschappelijk verantwoordelijke organisaties een actieve rol in de sector en de samenleving.

Debbie Mouton, Algemeen Directeur IVV Sint-VIncentius: “De lijfspreuk van IVV Sint-Vincentius luidt ‘samen sterk in zorg’ en deze samenwerking sluit hier perfect bij aan. We streven steeds naar kwaliteitsvol onderwijs voor onze studenten in functie van het werkveld. Indien we kansen zien om deze doelstelling nog beter te realiseren dan grijpen we die met beide handen. We kijken er naar uit om de samenwerking tussen onze graduaatsopleiding Verpleegkunde en de bacheloropleiding verder uit te bouwen want elk talent telt.”

Carine D’hondt, pedagogisch directeur, BenedictusPoort: “Een goede opleiding tot verpleegkundige is meer dan een must in het huidige onderwijs- en zorglandschap. Als school van de Organisatie Broeders van Liefde willen we bouwen aan kwaliteitsvol en innovatief verpleegkundig onderwijs in de Gentse regio.”

Meer weten?

Carine D’hondt, pedagogisch directeur BenedictusPoort
carine.dhondt@benedictuspoort.be
, gsm +32 477 19 20 79 werk +32 9 222 37 82.
www.benedictuspoort.be/

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte