Zoeken

Inloophuis Reakiro nu ook in Brugge

Image
Reakiro Brugge

Inloophuis Reakiro nu ook in Brugge

Het eerste Reakiro-inloophuis werd twee jaar geleden in Leuven opgericht. Daar gaat het om een ­samenwerkingsverband tussen de vzw Organisatie Broeders van Liefde België, het UPC KU Leuven, vzw Walden en vzw De Hulster.

Een gelijkaardig initiatief in Brugge: de zeven psychiatrische ziekenhuizen in West-Vlaanderen, waaronder PC Sint-Amandus Beernem (Broeders van Liefde) zetten er hun schouders onder en financieren het voor de komende twee jaar.

Mensen die overwegen een ­euthanasieprocedure te starten, die al hebben aangevat of reeds doorliepen, kunnen bij Reakiro terecht. Ze kunnen kiezen voor een individueel gesprek of een groepsgesprek. Ook hun naasten kunnen er terecht voor informatie of ondersteuning.

Hulpverleners gaan op zoek naar wat een mens nog kan doen, ook als die meent dat er niets meer kan worden gedaan. Reakiro grijpt niet in het evaluatietraject inzake euthanasie in, maar wil een vrijplaats bieden voor het exploreren van ambivalente gedachten over leven en dood.

Reakiro Brugge werkt net als Leuven deels op afspraak. Twee halve dagen in de week – maandag- en woensdagnamiddag – kun je er ook spontaan langslopen. Bellen kan op maandag en vrijdag tussen 10 en 14 uur.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte