Zoeken

Sound of Young - videoreeks Broeders van Liefde wint Belgian Video Expercience Day Animation Award

Image

Sound of Young - videoreeks Broeders van Liefde wint Belgian Video Expercience Day Animation Award

The Sound of Young - videoreeks Broeders van Liefde wint de Belgian Video Expercience Day Award in de categorie ‘Animation’.  De jury looft voor de relevante thema’s, de duidelijke boodschap en de vernieuwde illustratiestijl.

The Sound of Young is een tool voor begeleiders en jongeren. Een combinatie van video’s en handreikingen helpt hen het (groeps)gesprek aan te gaan rond drie relevante levensthema’s: diversiteit, seksualiteit en mentaal welzijn.

Deze thema’s zijn voor veel jongeren een belangrijk onderdeel van hun leven, waarbij aandacht nodig is voor de individuele verschillen tussen mensen. The Sound of Young wil jongeren de kans en gelegenheid geven om te praten over deze thema’s en hen leren omgaan met de emoties, gevoelens, gedachten en ervaringen die ermee gepaard gaan.

De video’s zijn getuigenissen van andere jongeren en nodigen de jongeren uit om zelf over deze thema’s te spreken. Via een onderlinge dialoog worden jongeren weerbaarder en ontwikkelen ze competenties om met dergelijke sociaal-maatschappelijk thema’s om te gaan.

In de handreikingen vinden begeleiders (leraar, hulpverlener,…) een theoretische achtergrond over de thema’s, een reeks modererende vaardigheden en verwijzigingen naar andere waardevolle tools.

 

https://www.youtube.com/watch?v=zsn3mDwEP2g

 

The Sound of Young | Cultuursensitieve GGZ

 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte