Zoeken

Taborschool Aalter-Brug werd officieel erkend als warme school

Image

Taborschool Aalter-Brug werd officieel erkend als warme school

Taborschool Aalter-Brug erkend als Warme School

Met trots kunnen we mededelen dat Taborschool Aalter-Brug officieel erkend is als Warme School. Deze bijzondere erkenning werd overhandigd door Dhr. Jan Toye, in het bijzijn van Sarah Peene en Myriam Monstrey van Warme Scholen, en Yves Demaertelaere van ons bestuur en tevens grondlegger van het Scholen Anders organiseren.

 

Wat is een Warme School precies?

In de huidige maatschappij, die constant in beweging is, staan we voor vele uitdagingen. Kinderen en jongeren die niet goed in hun vel zitten, een hoge spijbelgraad, leerkrachten die uitvallen, en jongeren die zonder diploma de school verlaten – dit zijn allemaal signalen dat het anders moet. Een Warme School is een antwoord op deze uitdagingen. 

Een Warme School wil elk kind betrekken en zin geven in leren en leven door een hechte gemeenschap te creëren. Dit betekent dat we vertrekken vanuit de uniciteit en talenten van elke leerling, en niet vanuit een standaardaanpak. We geloven dat onderwijs anders kan en anders moet, om zo alle diverse leerlingen te ondersteunen.

 

Hoe werkt een Warme School?

Bij een Warme School wordt er ingezet in op veerkracht en welbevinden van zowel leerlingen als leerkrachten. Dit zijn cruciale factoren die bijdragen aan betere prestaties en hogere motivatie. Warme Scholen zijn slim georganiseerd volgens het model van Workitects (voorheen Flanders Synergy). Dit betekent dat teams van leerkrachten gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor leergemeenschappen over meerdere jaren heen. Dit stelt de warme scholen in staat om gepersonaliseerde leertrajecten aan te bieden, aangepast aan de behoeften van elke leerling. Autonomie en gedeeld leiderschap binnen de teams zijn daarbij sleutelbegrippen.

 

Viering van de Erkenning

Na de officiële overhandiging van de erkenning, genoten het team, de leerlingen en ouders van een gezellige namiddag. We zijn trots op de inspanningen en het enthousiasme van iedereen die heeft bijgedragen aan het bereiken van deze mijlpaal. De emaille plaat die de erkenning als Warme School symboliseert, heeft inmiddels een ereplaats aan de schoolmuur van Taborschool Aalter-Brug gekregen.

 

Toekomstperspectief

De erkenning als Warme School is een belangrijke stap om een veilige, ondersteunende en inspirerende leeromgeving te bieden. We blijven ons breed inzetten voor een onderwijs dat aansluit bij de individuele behoeften en talenten van al onze leerlingen, en we kijken ernaar uit om samen verder te bouwen aan een toekomst waarin elk kind met plezier naar school kan gaan.

 

 

https://www.warmescholen.net/

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte