Zoeken

Roeselare

BuSO Sint-Idesbald

051 26 43 26
De Zilten 52
8800
Roeselare
Wie zijn we

BuSO Sint-Idesbald is er fier op een school voor buitengewoon onderwijs te zijn!
Dit buitengewone vertaalt zich in begeleiding, zorg en onderwijs op maat van elke leerling. Wij zien het als onze opdracht steeds op zoek te gaan naar de beste manier om een passend leertraject voor onze leerlingen aan te bieden. De deskundigheid, het geduld en een onvoorwaardelijk geloof in het feit dat iedere leerling kwaliteiten heeft vormen het fundament van onze werking.

We gaan ervan uit dat een leerling pas tot leren komt als hij/zij zich goed voelt.  Er is op onze school dan ook bijzonder veel aandacht voor het welbevinden van iedere leerling. Dit proberen we na te streven door een ruim kader van begeleiding. Daarnaast proberen we onderwijs op maat van de leerling aan te bieden. ‘Op maat’ wil zeggen dat we proberen zoveel mogelijk in te spelen op de talenten, mogelijkheden en noden van de individuele leerling.
We bieden onderwijs aan jongeren met een licht verstandelijke handicap, gedragsproblemen en/of een stoornis in het autismespectrum.
BuSO Sint Idesbald maakt deel uit van Ondersteuningsnetwerk Zuid Regio West Vlaanderen. Met onze partners en collega BuO-scholen in samenwerking met het gewoon onderwijs werken wij naar ondersteuning op leerling, leerkracht, klas en schoolniveau voor leerlingen in het gewoon onderwijs.

BuSO Sint-Idesbald is onderdeel van O.C. Sint-Idesbald, een zorg- en onderwijscampus voor kinderen en jongeren, volwassen met een handicap. Expertise van zorg en onderwijs worden samen afgestemd ingezet om zo kwaliteitsvolle ondersteuning en onderwijs op maat aan te bieden. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte