Zoeken

Roeselare

O.C. Sint-Idesbald

051 26 43 00
De Zilten 52
8800
Roeselare
Wie zijn we

Sint-Idesbald is de overkoepelende naam voor onze initiatieven in buitengewoon onderwijs, zorg voor personen met een handicap en jeugdhulp.

We zijn een netwerkorganisatie voor kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen waar een waaier van ondersteuningsmogelijkheden aangeboden wordt. Het aanbod voor minderjarigen organiseren we op twee campussen, beide in een groene omgeving. De samenwerking met de eigen lagere en secundaire school staat op de voorgrond maar is niet exclusief. In de praktijk werken we samen met meerdere scholen, in gewoon en buitengewoon onderwijs, in de brede regio van Roeselare.
We bieden begeleiding en behandeling aan kleuters en kinderen met een matig tot ernstig mentale handicap (De Parel), aan kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen (en eventueel licht mentale handicap) (De Zilten – Djambo) en aan kinderen en jongeren met autismespectrumstoornissen (Ten Bunderen).

De dienstverlening voor volwassenen richt zich naar personen met een handicap. We onderscheiden onze dienstverlening volgens de levensdomeinen: wonen, atelier en vrije tijd, Arbeid, Itinera. Itinera richt zich tot volwassen mannen, met een verstandelijke handicap, die omwille van het begaan van strafbare feiten in de gevangenis verblijven en het statuut van geïnterneerde hebben.

O.C. Sint-Idesbald is een zorg- en onderwijscampus voor kinderen en jongeren, volwassen met een handicap. Expertise van zorg en onderwijs worden samen afgestemd ingezet om zo kwaliteitsvolle ondersteuning en onderwijs op maat aan te bieden. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte