Zoeken

WAAR KOM JE TERECHT? 

Je komt terecht in een psychiatrisch ziekenhuis, zorgvoorziening, school of project sociale economie en kan er groeien in een functie die bij je past. In al onze werkplekken staan de mensen voor wie we zorgen centraal of dat nu leerlingen, bewoners of patiënten zijn. We willen hen met zorg op maat in staat stellen een waardevol leven te leiden. Kansarmen krijgen daarbij onze bijzondere aandacht. In totaal verlenen zo 12.050 medewerkers in Vlaanderen en 1.500 in Wallonië zorg en onderwijs aan goed 40.000 kinderen, jongeren, volwassen en ouderen.

Interesse in een job bij broeders van liefde? 
Bekijk hier onze vacatures.  

Waarom werken bij de Broeders van Liefde? Redenen genoeg!

1. Voor elk wat wils

Niet iedereen weet dit, maar Broeders van Liefde is actief in meerdere sectoren, met een hoge graad van werkzekerheid. Veel kans dat je bij ons dus een job vindt die je helemaal ligt.

2. Dicht bij huis

Net omdat Broeders van Liefde zoveel verschillende voorzieningen en scholen heeft over heel België zijn verre woon-werkverplaatsingen vaak niet noodzakelijk. Er is immers altijd wel een school, voorziening, instelling of ziekenhuis dicht bij huis te vinden. Hierdoor is het vaak gemakkelijker om een mooi evenwicht te vinden tussen je werk en je gezin. Daarnaast weten we hoe belangrijk je persoonlijke tijd is en streven we in de mate van mogelijk naar flexibele arbeidsvormen.

3. Betekenisvol

In al onze werkplekken staan de mensen voor wie we zorgen centraal, of dat nu leerlingen, bewoners of patiënten zijn. Het is een fijn gevoel wanneer wat je doet ook iets betekent voor een ander. Werken bij Broeders van Liefde geeft daarom zin, verdieping en spirit. Een bedankkaartje van een psychiatrisch patiënt aan een verpleegkundige, het enthousiasme bij ouderen wanneer je samen een wandeling maakt, of een mooie tekening van een kind aan een opvoeder of leerkracht, het zijn die kleine dingen waarom we het doen en die een glimlach op ons gezicht toveren, zelfs lang nadat de werkdag erop zit.

4. Expertise, innovatie en doorgroeimogelijkheden

Omwille van onze schaalgrootte is er veel kans om door te groeien, zonder van werkgever te moeten veranderen. Bovendien waken we erover dat iedereen de kans krijgt om in zichzelf te investeren, met aandacht voor vorming en opleiding. Wie nieuw is, krijgt vaak extra ondersteuning tijdens de eerste maanden. De maatschappij verandert continu, wij staan dus niet stil en blijven innoveren: oude gewoontes opgeven, anders denken, nieuwe projecten opzetten, inspelen op nieuwe noden: daarin zit onze grote kracht. Je kan bovendien vertrouwen op 200 jaar van expertise en collega’s die zich met hart en ziel inzetten.

5. Extra voordelen

Het is ook fijn dat je eerlijk verloond wordt voor je inspanningen. Bij Broeders van Liefde heb je extra voordelen zoals kortingen en personeelsacties, een mooie vakantieregeling, een correct loon volgens je anciënniteit en extralegale voordelen.

Hoe ziet een werkdag bij Broeders van Liefde er uit?

Ontdek hier heel wat verhalen van medewerkers per sector:

GEÏNSPIREERD EN VERBONDEN IN BEWEGING MET MENSEN

Als groep Broeders van Liefde zijn we gepassioneerd door mensen. We dromen van een samenleving waarin elke mens tot bloei kan komen. Dag na dag bouwen we hieraan mee in onderwijs, welzijn, zorg en werk. We gaan met iedereen op pad met een open geest en aan buitengewone vragen schenken we een bijzondere aandacht. Telkens zoeken we mee naar passende antwoorden op concrete uitdagingen. We gaan uit van ieders kracht, met oog voor ieders kwetsbaarheid. We werken samen in dialoog, verbondenheid en vertrouwen. Duurzaam engageren we ons met inzicht, expertise en passie. Geloof, hoop en liefde zijn onze diepste drijfveren. Daarin weten we ons verbonden met de bezieling van velen.

Dit is onze missie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte