Zoeken

"Ik heb geen wereldleiders nodig om me aan op te trekken"

In onze organisatie moet Etienne Verschraege zowat de meest bekende collega zijn. Hij is de secretaris van voorzitter Raf De Rycke en van gedelegeerd bestuurder Koen Oosterlinck. Wanneer we hem ontmoeten, heeft hij er al een halve dagtaak op zitten. In een rustig hoekje van de verrassend ruime tuin aan de Stropstraat in Gent bloeit Etienne helemaal op als hij over zijn werk begint te vertellen.

“Ik begin mijn dag met het uitpluizen van mijn e-mailbox op zoek naar berichten van Raf en Koen, omdat ik daar alle prioriteit wil aan geven”, vertelt hij. “Ik handel ook zo snel mogelijk de berichten van de directies van de scholen en de voorzieningen af. Een correcte en efficiënte dienstverlening draag ik hoog in het vaandel! Ik sta erop dat directies binnen het uur een antwoord krijgen. Dat streef ik echt na. Voor collega’s van de centrale diensten doe ik allerhande administratieve ondersteuning. Ik ben hier zo’n beetje het manusje-van-alles (lacht). Is er een lamp kapot, dan hoor ik dat vaak als eerste. Mensen doen ook geregeld een beroep op mijn kennis van de Office-programma’s, zoals Word en Excel. Veel van mijn tijd spendeer ik aan de voorbereidingen van de vergaderingen van het directieteam, de raad van bestuur en de algemene vergaderingen. Mijn taak is eigenlijk niet afgebakend en ik zit er niet mee in om bij te springen waar ze mijn hulp kunnen gebruiken.”

Etienne Verschraege
  • Etienne werkt op de centrale diensten van Broeders van Liefde
  • Etienne stond in zijn jeugdjaren bekend als DJ Starlight.
  • Op winteravonden kan je hem achter zijn spelconsole Playstation 4 vinden. Zijn favoriete games zijn Tomb Raider, Metal Gear Solid, Resident Evil en Uncharted
  • Hij was de medestichter van het internationaal folklorefestival van Moerbeke-Waas.
  • Hij is de fiere pépé van kleinzoon Lowie.
     

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte