Zoeken

Op kousenvoeten

Werken in de zorg stond nog nooit zo vaak op de voorpagina van de krant. Wat zijn we als medewerkers met een zorgend hart hard getroffen door wat er zich in de wereld afspeelt. Terwijl alles rondom ons stilvalt, kunnen en willen wij niet technisch werkloos gesteld worden, ons niet terugtrekken in onze veilige gezinsbubbel, ons niet verstoppen voor de onzichtbare vijand genaamd ‘Covid-19’. We willen er zijn voor onze bewoners, onze gasten, onze cliënten. Voor hen blijven we onderweg, zorgen we zoals altijd… onvoorwaardelijk.

Als nachtbegeleider voel ik een grote verbondenheid met mijn collega’s. We zorgen in alle stilte, wanneer iedereen slaapt. We sluipen ’s nachts op onze kousenvoeten voorbij, gewapend met ons zaklampje. Dat weten onze bewoners, maar misschien kijken ze nu wel even op. Ik hoop dat ze niet schrikken. Met onze maskers op en schorten aan zien we er toch anders uit dan daarvoor.

Onze vertrouwde stemmen maken veel goed. Als ze vredig slapen, zetten we iets geruster onze tocht verder. De ene afdeling heeft het wat harder te verduren dan de andere. We doen allen ons uiterste best. Ontelbare keren wassen en ontsmetten we onze handen. De ‘looplijnen’ worden tot een minimum herleid. Dat betekent niet langer even snel heen en weer voor extra hulp bij de verzorging, de was of het ontbijt. Maar weet collega, in nood kom ik zeker helpen. Het zal niet langer duren, ik ben er in een wip.

We passen ons noodgedwongen even aan, maar laten we met z’n allen hopen dat we vlug weer kunnen zorgen zoals vroeger. Dan geef ik opnieuw met plezier een knuffel of slaapwelkruisje.

Wie is Lien Vandenabele?

  • Lien werkt deeltijds als nachtbegeleider in ortho-agogisch centrum Broeder Ebergiste in Vurste.
  • Ze heeft een boodschappenservice in bijberoep, ‘Krelien’, die zich richt op mensen die hulp nodig hebben met boodschappen doen.
  • Lien woont samen met haar partner Bart en heeft 2 dochters, Lara en Ella.
  • Lien werkt graag met haar handen en geeft onder andere workshops creatief knutselen en handletteren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte