Zoeken

Image

Onderzoek van Joeri Vandewalle valt in de prijzen

Joeri Vandewalle, stafmedewerker zorg in het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus in Beernem, viel onlangs twee maal in de prijzen met zijn onderzoeken over patiëntenparticipatie en suïcidepreventie. 

 

Elk jaar reikt UZ Gent de prijs 'Magda Dierendonck' uit aan patiëntgeoriënteerd onderzoek dat een bijdrage kan leveren aan de verbetering van het verpleegkundig handelen. Dit jaar mocht Joeri deze prijs ontvangen voor zijn onderzoek  ‘Relationele fundamenten van verpleegkundige zorg voor patiënten met suïcidale ideaties’. Daarnaast werd een van zijn studies bekroond met een Europese prijs: de ‘Best Paper Award 2021’ van de European Academy of Nursing Science.  In deze studie ontwikkelde Joeri een vragenlijst die nagaat hoe patiënten met gedachten over zelfdoding hun contact met verpleegkundigen ervaren.

 

Voor hij aan de slag ging in Sint-Amandus werkte Joeri aan een doctoraatsonderzoek over verpleegkundige zorg aan patiënten met gedachten over zelfdoding. Een goed contact maken met patiënten is namelijk een basisprincipe in zelfmoordpreventie en net verpleegkundigen - die veel contact hebben met de patiënten - hebben hiertoe veel mogelijkheden. 

 

Lees hier meer over deze onderzoeken naar patiëntenparticipatie en suïcidepreventie.

 

Waarom Broeders van Liefde zo'n belang hecht aan onderzoek en innovatie? Dat lees je hier.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte