Zoeken

"We mogen onze stem meer laten horen en hoeven niet bang te zijn"

Broeder Veron is een vijftiger en één van de jongste Belgische broeders. Tussen 2006 en 2012 was hij ook al Belgische regionale overste en nu volgt hij broeder Luc Lemmens op. Hij is dus terug. Een paar spullen in het bureau heeft hij ondertussen herschikt, maar verder is hij nog altijd dezelfde. Lichtkrullend haar, eenvoudig gekleed, open en direct. ‘Welcome back!’ zeggen we en hij lacht. ‘Merci.’ Op de vraag hoe hij de voorbije 6 jaar evalueert, is het antwoord duidelijk. “De spanningen met broeder René Stockman en het generaal bestuur in Rome hebben heel veel overschaduwd. Zo erg zelfs dat het het hoofdthema werd van alle kapittels in juli 2018. Alle goede dingen die gerealiseerd werden, zijn een beetje ondergesneeuwd. Daardoor stond het in onze regio het voorbije jaar een beetje stil en behielpen we ons met goede wil. Nu kunnen we weer aan de slag. Het is belangrijk voor de Belgische broedergemeenschap dat er opnieuw een beleid gevoerd wordt.”

Broeder Veron Raes
  • Broeder Veron zette 40 jaar geleden zijn eerste stapjes bij Broeders van Liefde in Bloemenstad waar hij kampen voor mensen met een beperking organiseerde. 
  • Hij studeerde handelsregentaat en godsdienst. 
  • Hij was 4 jaar leerkracht economie en godsdienst in Sint-Laurens in Zelzate en Sint-Paulus in Gent en werkte jaren als directeur van Sint-Jozef BuSO (nu Styrka, secundair onderwijs @Waterkant). De laatste 12 jaar nam hij bestuursfuncties op.
  • “De grootste uitdaging voor de medewerkers van Broeders van Liefde is authentiek te blijven”
     

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte