Zoeken

Nooit meer urenlang op de schoolbus

Image

Nooit meer urenlang op de schoolbus

Elke dag vertrekken voor dag en dauw busjes om leerlingen uit het buitengewoon onderwijs op te halen en ze naar school te brengen. Het vroege opstaan en de urenlange ritten, daar wil Project Midwest komaf mee maken, door o.a. in te zetten op efficiëntere, snellere en duurzamere alternatieven.


Voor het pilootproject in het leven werd geroepen, was ook in de regio Roeselare het leerlingenvervoer voor de leerlingen in het buitengewoon onderwijs tijdsintensief en onpraktisch. Een dertigtal bussen haalden de leerlingen aan huis op en voerden ze naar een wisselparking. Daar werden de leerlingen herverdeeld over de bussen om zo naar hun school gevoerd te worden.


"Met het pilootproject wilden we onderzoeken hoe het leerlingenvervoer beter kon. Het gaat dus zeker niet alleen over optimalisatie van het schoolbusvervoer, maar ook over het zoeken naar alternatieven voor die leerlingen die niet per se met de schoolbus moeten komen.", vertelt Hanne Galle, regiocoördinator van het pilootproject Midwest.

Lees het volledige interview met Hanne over het pilootproject hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte