Zoeken

Kinderen hebben nabijheid nodig

Anouk werkt in Styrka buitengewoon lager onderwijs. Hier worden kinderen met een licht tot ernstige handicap en leerstoornissen, gedrags- of emotionele stoornis en autismespectrumstoornis opgevangen. Dit schooljaar geeft ze vooral les aan kinderen met gedragsproblemen en daarnaast is ze halftijds gedragscoach. Ze heeft ook al bij andere doelgroepen gestaan zoals basisaanbod en type 9 (kinderen met een autismespectrumstoornis die geen mentale beperking hebben)

Groene Halte

Anouk neemt ons mee door de vele gangen en traphallen naar de Groene Halte. “Dit is een plek waar de kinderen terechtkunnen als ze het even moeilijk krijgen in de klas. Ik kan opgebeld worden wanneer het voor de kinderen te druk wordt en dan ga ik eerst naar de klas zelf en probeer ik daar om ze tot rust te brengen. Lukt dat niet, dan komen ze dus naar de Groene Halte en kunnen ze bewegen, relaxen of een werkje maken. Soms komen ze ook automatisch als het  even niet gaat.”

Anouk Lagast
  • Anouk is 28 jaar en werkt al 6 jaar in Styrka buitengewoon lager onderwijs.
  • Ze woont samen met haar vriend in Wachtebeke in hun eerste eigen huis.
  • In haar vrije tijd gaat ze graag met vrienden iets drinken en eten, maar tijdens de coronaperiode gaat ze vooral wandelen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte