Zoeken

"We halen de bestaande structuren overhoop om onze mensen zorg-op-maat te geven"

"Het gaat niet meer.’ Je kent het scenario: oma heeft een ongelukkige val gemaakt en de familie dringt erop aan dat ze naar het woonzorgcentrum gaat. Maar oma is het daarmee niet eens. Ze is er niet klaar voor. Nog niet alle mogelijkheden zijn onderzocht. Dan komen wij in beeld

Onze allereerste cliënte is intussen 95. Ze heeft veel zorg nodig, maar samen slagen we er al meer dan een jaar in om haar thuis te laten wonen. Op een kwaliteitsvolle manier.
Als ze naar het woonzorgcentrum verhuist, zal dat haar eigen keuze zijn. Haar eigen beslissing. Het grootste struikelpunt is de nacht. Dus sturen we 2 keer per nacht een zorgkundige langs. We verzorgen en controleren. Dat stelt gerust. We bundelen de krachten met iedereen die een vorm van thuis- of dagzorg aanbiedt. We gaan langs, bellen, mailen, overleggen en stemmen af. We houden alle radartjes draaiende. Ook in het weekend en op feestdagen. Omdat iedereen zich 100% engageert, kunnen we veel extra doen, flexibele uren gezinshulp of psychologische bijstand bijvoorbeeld. We halen de bestaande structuren overhoop om onze mensen zorg-op-maat te geven. Iedereen die bij ons aanklopt, helpen we. We nemen hen op in ons project of verwijzen door. We zoeken tot er een oplossing is. We laten niemand los. We bestaan nu een jaar en hebben al 105 mensen verder kunnen helpen. We stellen een opname in een woonzorgcentrum met gemiddeld 7 maanden uit. Elke situatie is anders, maar we staan er niet alleen voor en dat is ons succes."

Lien Pittevils, Karen Princen en Kristel Peeters

Lien Pittevils, Karen Princen en Kristel Peeters vormen samen het team Zorg24 in de regio Tienen-Hoegaarden. Het is hun doel om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten blijven en een opname in een woonzorgcentrum uit te stellen. Dat doen ze door intensief samen te werken met alle partners in de thuiszorg.
Zorg24 is een initiatief van onder meer Alexianen Zorggroep Tienen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte