Zoeken

Image
Raf Missorten
Als problemen zich voordoen, gaat het bijna altijd over relaties tussen mensen. Respectvol met elkaar omgaan lijkt een evidentie maar in de praktijk blijkt het dé grote uitdaging te zijn. De TGI- methodiek kan daarbij helpen.
Image
Annelies Verbruggen Sint-Eduardusinstituut
Annelies Verbruggen
Annelies Verbruggen geeft godsdienstles aan het Sint-Eduardusinstitituut in Merskem. Dat doet ze sinds september 2020 niet langer alleen, maar in het gezelschap van hulphond Lela. “Ik ben rolstoelafhankelijk als gevolg van een combinatie van 2 chronische ziektes, Lyme en een darmziekte," vertelt ...
Image
Livine Van Belle, Delfien Vandevelde en Maud Sterckx
Talen zijn niet meer populair. Aan de hogeschool kozen er in het academiejaar 2017- 2018 23% minder 18-jarigen voor een taalopleiding dan 5 jaar eerder, blijkt uit onderzoek van de VUB. Ook in de nieuwe leerplannen van 2019 werd er gesproken van een uur minder Nederlands in het secundair onderwijs.
Image
Evelien Jacobs, Bouchra Rochdi, An Vanhoef en Jana Melis
Het kindcentrum bestaat uit Het Wondernest, waar kinderen van 0 tot 4 jaar terechtkunnen en de lagere school De Wonderboom. Het kinderdagverblijf en de school vloeien er in elkaar over. In Vlaanderen is er enkel in Brugge nog een soortgelijk kindcentrum.
Image
Richard Thijs en Luc Lens
Een heel jaar lang werken leerlingen zonder écht te weten waar ze staan. De afrekening gebeurt aan het eind van het schooljaar tijdens de examens. Een computer telt alle punten samen, duwt ze door een trechter en spuwt een eindscore uit als resultaat. Hoera, proficiat! Of… aiai, gebuisd. Herkenbaar ...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte